Община Добрич: Не изхвърляйте коледните дръвчета! Можем да ги засадим в Коледна градинка

Община Добрич: Не изхвърляйте коледните дръвчета! Можем да ги засадим в Коледна градинка, снимка 1

Община Добрич продължава кампанията за изграждане на „коледна градинка“ в Градски парк „Свети Георги“. Обособената за градинка площ е на място, където поддръжката ще е лесна по време на всички сезони. Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат за допълнителна информация с Христо Даскалов – главен експерт – озеленяване в Община град Добрич на тел.: 058/601207 или на ел. адрес: h_daskalov@dobrich.bg

В Коледната градинка всеки ще може не само да засади живото си коледно дръвче, но и при желание да го украси, отбележи и да се грижи за него.

Основната цел е да запазим живи празничните дръвчета, а не да ги отсичаме. Отглеждането на коледно дръвче дори с корен в саксия, вкъщи е доста трудоемко и специфично. Влажността, температурата и като цяло условията в затворени пространства не са подходящи за отглеждане на елха, която расте навън. Рязката промяна на температурите уврежда растителността, вследствие на което след кратко време игличките изсъхват, пожълтяват или директно опадат. Именно заради това, желанието ни е да запазим дръвчетата живи като ги засадим навън.

Снимката е илюстративна

Нагоре