Добрич и Тамбов се побратимиха

Добрич и Тамбов се побратимиха, снимка 1

Кметът на Добрич Йордан Йорданов подписа днес договор за установяване на побратими отношения с руския град Тамбов. Подписването се осъществи в рамките на програмата на Третия форум на побратимените руски и български градове – Варна, 2019.
Организатори на форума са Националното сдружение на общините в Република България, Министерството на туризма на Република България и Община Варна с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Основната цел на събитието е развитие на партньорски отношения между българските и руските градове и на двустранните контакти в областта на туризма.
Участниците във форума бяха приветствани от домакина на събитието Иван Портних – кмет на Община Варна, Министъра на туризма на република България – Николина Ангелкова, Владимир Климанов – Генерален консул на Русия във Варна, Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България, Ирина Живихина – ръководител на представителството на Россътрудничество в Република България, Константин Артюшин – търговски представител на Руската федерация в България и др.
В срещата, която премина под знака на 140 години от установяване на дипломатически отношения между Република България и Руската федерация, взеха участие представители на много български и руски общини, сред които освен Тамбов и Добрич бяха Бургас, Девня, Аксаково, Стара Загора, Варна, Пазарджик, Ессентуки (Русия), Саратов (Русия), Тавда (Русия), Мичуринск (Русия), Кашира (Русия), Городец (Русия) и други.

Нагоре