Пролетен концерт

Пролетен концерт, снимка 1

В „Пътешествията на…“ - пролетния концерт на Росица Бояджиева - флейта и Симеон Кирков - виола е вложена много символика. Датата е 7 март - своеобразен комплимент към дамите за предстоящия празник. Мястото е Огледална зала „Нели Божкова“ в 18.30 ч.

Вдъхновител и реализатор на този концерт е първата флейта на Духовия оркестър - Добрич, Росица Бояджиева с Арт Студио ФТ и съдействието на Общината.

В концерта ще си партнира със Симеон Кирков - един голям български виолист, установил се в Брюксел и завладял световните сцени.

За заглавието, Росица Бояджиева споделя: „Идеята за концерта възникна, когато попаднах на сюитата "Пътешествията на Гъливер" от Телеман, публикувана за пръв път през 1728 г. в "Der getreue Musik- Meister". Споделих интересната находка с маестро Кирков. Той също се ентусиазира. Пътешествията са любима тема и за двама ни. Пътешествията поднасят и радост и несгоди, но винаги ни дават нов поглед към света. Този концерт също е пътешествие - Италия, Германия, Австрия, Финландия... Изобилстват различни емоции, но доминира пролетното ведро настроение - чудесно начало за празника на жената“.

 

В Програмата:

Пиетро Локатели (1695 - 1764) - Соната в Сол мажор

Георг Филип Телеман (1681 -  1767) - Сюита "Пътешествията на Гъливер"

Артур Онегер (1892 - 1892 ) - "Танц на козата"

Волфганг Амадеус Моцарт (1756 - 1791) - Дуо за цигулка и виола, опус 432

Ян Сибелиус (1865 - 1957) - Дуо в До мажор за цигулка и виола

Билети може да закупите на касата на Концертна зала „Добрич“ ( Органова ) и на място преди концерта.

 

 

Нагоре