Общински етап на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

Общински етап на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, снимка 1

Община град Добрич организира общински етап на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Целта на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията  в световен мащаб, начините на поведение и действие в критични ситуации, дейностите на екипите от Единната спасителна система, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.

До 22.03.2019 г. в Дирекция  „Хуманитарни дейности“  ул. „Независимост“ №7 ет.8 стая 811 се приемат рисунки на деца от 7 до 18 г. Рисунките трябва да бъдат с размер 35/50 см, без  паспарту. На гърба на рисунките се посочват трите имена, възраст, точен адрес, училище, ръководител, тел. за връзка. Всяка рисунка трябва да е придружена с кратко описание,  на отделен лист, което да е прикрепено на гърба ѝ.

С отличените рисунки ще бъде експонирана изложба в ОМЦ „Захари Стоянов“, която ще бъде открита  на 11.04.2019 г. от 10.00 ч.

Предвидени са награди, осигурени от Община град Добрич за класираните на първо, второ и трето място, както и поощрителни награди във всяка възрастова група – 7-10 години, 11-13 години, 14-18 години.

Нагоре