Кметът Йордан Йорданов ще връчи годишните награди „Добрич“ в областта и културата

Кметът Йордан Йорданов ще връчи годишните награди „Добрич“ в областта и културата   , снимка 1

Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката ще бъдат връчени на официална церемония на 1 ноември т. г. – Денят на народните будители и българските учени от 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Те включват диплом и парична сума. Носителите на престижните награди са определени от комисия, назначена със заповед на кмета, която заседава на 17 октомври, съгласно правилник, утвърден от Общинския съвет. Носител на Колективна награда е Драматичен театър „Йордан Йовков“. Индивидуалната награда е за Живко Марков – специалист в Регионален исторически музей – Добрич, а наградата „Млад творец“ ще получи Татяна Иванова – поетеса, музикант, ученичка на Езикова гимназия „Гео Милев“.

Съгласно член от Правилника за присъждане на годишните награди „Добрич“ комисията присъжда допълнително грамоти за принос в науката и в духовното развитие на град Добрич по своя преценка.

В знак и израз на признание Почетна грамота за значителен принос в духовното развитие на град Добрич ще получат:

•          Добруджански технологичен колеж – Добрич;

•          Сдружение на писателите – Добрич;

•          Петър Петков – директор на Държавен куклен театър „Дора Габе“;

•          Лана Анцаридзе – хореограф и режисьор, ръководител на Детски музикален театър „Дея“, Танцов театър „Дея“ Клуб „Театър“ при Младежки център – Добрич;

•          Петър Петров – старши експерт при РУО – Добрич;

•          Йовка Атанасова - член на СУБ – Клон Добрич;

•          Ненчо Попов – член на Дружество на краеведите „Отец Павел Атанасов“.

         

Годишните награди „Добрич“ имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.

 

 

Нагоре