Община Добрич с награда от конкурс за енергийна ефективност

Община Добрич с награда от конкурс за енергийна ефективност , снимка 1

На официална церемония вчера във Френския институт на България бяха връчени награди от третото издание на конкурса „ЕКООБЩИНА“. Община Добрич е отличена в категорията „Енергийна ефективност на сградите – община с население над 40 000 жители“. Призът бе връчен на Кмета на Добрич Йордан Йорданов от зам. – министъра на МРРБ Деница Николова и Посланикът на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел. Отличието е признание за ангажираността на Община Добрич за реализираните образцови инициативи, както и водената стратегическа политика в областта на устойчивото енергийно развитие. Община Добрич получи и награда от weber academy, която е специализирана в обучение в областта на енергийната ефективност.

ЕКООБЩИНА е конкурс, организиран от  Посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той има за цел да открои значението на прилагането на добри практики на местно ниво в шест ключови области, представляващи стълбовете на едно устойчиво градско развитие:

•          енергийна ефективност на обществените сгради и частните жилища;

•          управление на водите;

•          управление на отпадъците;

•          устойчива градска мобилност;

•          управление на публичните пространства;

•          спорт и гражданско общество.

От създаването си конкурсът е предназначен за всички български общини и отличава във всяка една от посочените области една голяма община (над 40 000 жители) и една малка община  (над 10 000 жители).

 

Нагоре