Община Добрич и Георги Калчев канят всички приятели на поезията на представяне на новата му поетична книга „Души на кръстопът“

Община Добрич и Георги Калчев канят всички приятели на поезията на представяне на новата му поетична книга  „Души на кръстопът“, снимка 1

Новата поетична книга на Георги Калчев ще бъде представена на 11 септември 2017 г. от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Неин редактор е Марин Кадиев, художник е Митко Събев. Творбата е издадена от добричкото издателство Матадор. 

ГЕОРГИ КАЛЧЕВ е роден на 29 януари 1958 година в град Добрич в семейството на актьори. През 1985 година завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Работи като актьор на свободна практика в София и в театрите във Враца, Силистра и Добрич. Пише поезия още като ученик. Негови стихове са печатани в литературни сборници, вестници, списания и алманаси. Носител е на награди от национални поетични конкурси.

Автор е на пет стихосбирки: „Небесен лов“, „Рай в Ада“, „Едно крило до пролетта“, „Благослов за грешница“, „Молитвата на камъка“.

„Души на кръстопът“ е неговата шеста поетична книга. Член е на Сдружението на писателите в Добрич и на Съюза на независимите български писатели.

 

Нагоре