карта за паркиране на електромобил в "Синя зона"

С решение № 38-2 от 28.10.2014 г бе прието изменение на Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич.

" ....Чл.30а. (нов -  реш. № 38-2 от 28.10.2014 г.) (1) На улици, площади и паркинги – общинска собственост, където е въведен режим за платено паркиране „синя зона”, право на безплатно паркиране, в съответствие с чл. 15 от настоящата наредба, имат собствениците на електрически автомобили, снабдени с Карта за паркиране на електрически автомобили, снабдени с Карта за паркиране на електрически автомобили.

        (2) Карта за паркиране на електрически автомобил се предоставя на собственика на автомобила от Дирекция „Местни данъци и такси“ в Община град Добрич, при подаване на данъчна декларация по чл. 54, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси.

        (3) Картата за паркиране на електрически автомобил се издава по образец, съгласно Приложение № 5 и е със следните характеристики -  размер: А6 (10,5 см х14,8 см), цвят: зелен.

         (4) Картата за паркиране на електрически автомобил се поставя на видно място от вътрешната страна на предното стъкло на автомобила по начин, който да не затруднява осъществяването на контрол.           

         (5) В случай на неправомерно ползване, картата за паркиране на електрически автомобил се изземва за срок от една година от служителите по чл. 16 от настоящата наредба."...

 

 

Актуално

Програмата на кампанията "Бъди здрав" започва в неделя

29.03.2017

Дата: 02.04.2017 г. Час: 12.00 Хоров Концерт „Детски хор и приятели“ с участието на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“ . Място: Огледална зала...

Програмата на кампанията "Бъди здрав" започва в неделя
ВИЖ ДОБРИЧ
4° C Ясно небе
Нагоре